Verhandelen houtafval
Wij verhandelen houtafvalproducten komende van zagerijen, bosexploitatie, sorteerbedrijven en composteringsinstallaties.
Transport
Met ons eigen wagenpark bestaande uit trekkers en Walking Floor-opleggers en vrachtwagens met containerhaaksysteem verzorgen wij het transport van houtafval uit duurzaam bosbeheer of restproducten van houtzagerijen.
Wij plaatsen ook containers voor de houtverwerkende bedrijven.
Ophalen van stammen
Op werven verzamelen wij stammenhout dat na controle een juiste bestemming krijgt. Dit wordt dan geleverd naar zagerijen, de papierindustrie, houtspaanderindustrie of biomassa.
Verwerken van hout
Stammenhout dat na sortering niet bruikbaar is voor zagerijen, in de papierindustrie of spaanderplaatindustrie worden bij ons versnipperd. Deze worden geleverd naar biomassacentrales waar groene elektriciteit mee opgewekt wordt en waar de restwarmte ook een nuttige bestemming krijgt.
Hout verwerken op werven
Op werven of in bossen versnipperen wij het kruin- en takkenhout om rechtstreeks naar biomassacentrales te leveren of bij ons op depot te laten drogen.

Onze diensten

De laatste jaren ligt de klemtoon bij de handel vooral op de houtachtige biomassa die als brandstof dient voor de biomassacentrales in binnen- en buitenland. Wij hebben een heel uitgebreide afzetmarkt voor allerhande hout uit de bosexploitatie, gaande van boomstammen, over takken (al of niet gehakseld) tot wortelhout (gebroken of ongebroken)...

Deze werken worden uitgevoerd met ons eigen moderne wagenpark bestaande uit een reeks trekker-oplegger combinaties (uitgerust met Walking Floor) en een aantal vrachtwagen-aanhangwagen combinaties (uitgerust met containersysteem).

Daarnaast doen wij ook continu beroep op enkele onderaannemers die helpen bij de dagelijkse opdrachten. Naast de handel voeren wij uiteraard ook transportopdrachten uit voor derden die onontbeerlijk zijn om rendabel te zijn.